About Me

My Photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

ANWAR PENGKHIANAT

ANWAR PENGKHIANAT

Vote For BN

Vote For BN

Iklan Berbayar

Iklan Berbayar
MEMBELILAH SECARA ONLINE. JIMAT DAN MURAH.

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.com



Saturday, June 30, 2012

Tarikh #PRU13 Najib Dah Umum.


Tahniah buat Najib Razak. Biarkan PR menyalak dan terus menyalak. Tugas BN hari ini adalah menjaga kebajikan rakyat Malaysia. Tempoh 5 tahun rakyat bagi mandat kepada BN untuk memerintah harus digunakan sebaik mungkin.

Masyallah... Kenapa Perlu Fitnah Keji Untuk Jatuhkan Pemimpin?

Gambar Fitnah Media Pembangkang.
Dunia mungkin menghampiri akhir zaman. Budaya fitnah semakin menjadi-jadi dikalangan orang Islam itu sendiri hanya kerana ingin merebut keduniaan. Mencari keburukkan orang adalah lebih mudah dari berkata perkara baik-baik tentang orang lain. Rekayasa fitnah terus menerus untuk menghancurkan kehidupan individu orang lain. Najib dan keluarga akan terus difitnah oleh media upahan pembangkang kerana ingin mengangkat seorang peliwat sebagai pemimpin negara.

Apa yang menjengkelkan dikalangan media pembangkang, mereka tidak percaya cerita yang sahih. Walaupun secara terang-terangan pemimpin mereka melakukan kesalahan moral, cukup dengan segala video, gambar yang tidak di edit bahkan jelas wajah pemimpin agungan mereka tetapi mereka akan terus menafikanya. Tetapi untuk burukkan Najib Razak, mereka sanggup mencipta kepalsuan dan sebarkan dalam laman maya.

Gambar Sahih Azmin Ali Ahli Parlimen Gombak.
Pembaca yang budiman... fikir-fikirkanlah apa yang telah berlaku terhadap muslim di Malaysia hari ini. Apakah ini semua agenda jahat yang mempunyai perancangan yang rapi oleh kafir harbi yang ingin melihat perpecahan muslim di Malaysia. Janganlah kita menyesal kemudian hari bila mana ketika itu muslim dikuasai oleh kafir yang menentang Islam habis-habisan.

-Tolak Anwar, Bangkit Islam-

Friday, June 29, 2012

Zed Zaidi Sahkan Osman Kering Meninggal Dunia.



Takziah buat keluarga Osman Kering. Semoga roh arwah ditempatkan bersama para solehah. Aminnn...

Blogger, Facebooker & Twitter Sabah Berhimpun Esok!!!


Konvensyen Media Sosial 1 Malaysia akan berlansung pada 30/06/2012 di Dewan Sri Libaran Sandakan Sabah. Pastinya program berilmu ini adalah pentas yang baik untuk para pejuang maya bertukar idea serta merapatkan silaturahhim sesama mereka. Esok pasti orang Sabah akan memeriahkan program ini. PasBeruk, tolong beli ole-ole bawak balik semenanjung bagi gua. Kalau tidak putus sahabat. Kwa kwa kwa.



Masihkah Kau Ingat Wahai Rakyat Kelantan?


1. Kononya hanya mereka Islam yang tulen, dan kononnya hanya solat mereka akan diterima Allah maka sanggup berimamkan dua ketika solat Jumaat.

2. Berikutan amanat Haji Hadi yang berkata UMNO itu kafir, maka perpecahan ummah Islam ketika itu menjadi keterlaluan.

3. PAS berkata, perjuangan menegakkan agama Islam adalah satu tuntutan dalam Islam sewaktu itu. Mengakibatkan sesama Islam kafir mengkafir dek kerana ideologi politik yang berbeza.

4. Hari ini prinsip negara Islam sudah bertukar kepada negara kebajikan. Haji Hadi kata tidak tercatat dalam al-Quran tentang negara Islam. Siapa yang nak menangung dosa yang lampau wahai Haji Hadi?

5. Ketaksuban yang melampau dikalangan orang PAS kepada pemimpin melebihi cintanya kepada Allah. Sanggup berpecah sesama Islam yang akhirnya melemahkan ummah itu sendiri.


Kantoi!! Bukti, Tuntutan Royalti Bertujuan Menutup Penipuan Matawang Dinar Oleh Husam Musa.


1. Tuntuntan royalti rakyat Kelantan sebenarnya di rancang oleh Husam Musa yang bertujuan untuk menutup kesalahan beliau yang menipu rakyat.

2. Husam dan koncunya menggunakkan rakyat untuk turun berhimpun hingga berlaku kekecohan supaya masyarakat tidak lagi fokus kepada salah laku beliau berhubung penipuan matawang dinar.

3. Rakyat Kelantan bergaduh sesama sendiri namun Husam selamat dari isu penipuan dinar tersebut.

4. Cybertrooper mereka diupah dengan bayaran yang tinggi oleh Husam supaya mainkan isu tuntutan royalti dalam media maya sekerap yang boleh.

5. Cybertrooper BN juga diheret untuk berperang berkaitan isu royalti dan himpunan yang berlaku pada 26 Jun 2012 hingga terlupa dengan salah laku Husam kes matawang dinar.

6. Kami bukan bodoh dan Allah maha adil. Husam kantoi dalam penipuan beliau. Rakyat Kelantan harus bangkit menuntut keadilan yang sebenar.

7. Tahniah Italy kerana berjaya tumbangkan Jerman dalam separuh akhir EURO 2012. Sekian terima kasih.

Thursday, June 28, 2012

Mampos!!! Betulkah Ini Anwar Bin Ibrahim?


Siang jadi lebai, malam makan cibai amoi. Mampos ler, Anwar tetap cerdik tetapi yang bahlul adalah juak yang menjilat jubur Anwar.

Dasar sesumpah Anwar Ibrahim. Seorang yang fleksibel dan mampu bertukar wajah ikut kesesuaian majlis. Liwat tetap liwat, pelacur tetap makan, kopiah kena pakai sekali sekala.

Alert!!! Lagi Kes Budak Hilang. Minta Bantuan Blogger Sebarkan!!



Jangan fikir balasan yang kita perolehi dari berblogging, tetapi mana nak tahu suatu hari nanti kita pula ditimpa kecelakaan orang lain pula datang membantu. Jom sebarkan berita ini.


Ella Ratu Rock Malaya Akhirnya Akan Berkahwin.


RATU rock negara Ella atau nama sebenarnya Norzila Aminuddin bakal bergelar bernikah dengan seorang juruterbang dari Muar, Johor pada 7 Julai depan.

Harian Metro pada Khamis melaporkan, sumber terdekat keluarga Ella yang enggan dikenali berkata, penyanyi berusia 46 tahun itu bakal bernikah dengan juruterbang berkenaan di rumah keluarganya di Klang dekat sini pada tarikh tersebut.

“Apa lagi yang hendak dikatakan, ia sama saja seperti majlis pernikahan orang lain. Dia (Ella) akan dinikahkan dengan seorang juruterbang dari Muar, Johor,” kata sumber itu ketika dihubungi.

Sebelum itu, Ella dikesan mengikuti kursus perkahwinan pada 3 dan 4 Mac lalu hingga menimbulkan andaian dia sudah menemui calon suami dan bakal menamatkan zaman solonya.

Bagaimanapun, Ella enggan mengulas perkara itu dan mengambil pendekatan berdiam diri.

Berita pernikahan penyanyi ini mula tersebar selepas ia disiarkan oleh beberapa blog hiburan, baru-baru ini.

- mStar Online

Wednesday, June 27, 2012

Blogger Hanis Zalikha Belum Mampu Lawan PapaGomo.


Alexa ranking antara blog milik Hanis Zalikha seorang model terkenal dan juga pelajar UiTM Segamat dengan Blog Pro UMNO nombor 1 PapaGomo.

Masing-masing ada kekuatan sendiri dalam setiap penulisan blog. Apapun tahniah buat kedua-dua blogger ini yang mempunyai pengikut tersendiri.

Buat Gomo, teruskan usaha untuk membunuh karier politik Anwar Ibrahim. Video Anwar yang baru jangan simpan lama-lama, nanti masuk angin.

Bila Sipandai Tibai Sibodoh, Rafizi Memang Bodoh.


The Thing About PTPTN is…


Masih teringat lagi betapa beria daku masa nak dapat pinjaman PTPTN. Bersungguh print semua dokumen yang diperlukan, pergi pesuruhjaya sumpah untuk sahkan semua dokumen, semangat call kawan berpuluh kali nak make sure semua dah set dan ready, dan beratur sepanjang-panjang line hanya tunggu untuk dipanggil. Tiba-tiba terlupa nak beli setem hasil LOL.

Beberapa minggu kemudian, bila permohonan diterima, BESAR RAHMAT.
Maybe I should educate some of you how PTPTN really works. Especially the ones yang baru nak melangkah ke alam pengajian tinggi. Macam ini cerita PTPTN sebenarnya.

Pada suatu ketika dulu, tak ramai yang dapat melanjutkan pelajaran ke univerisiti. Sebab tuh kalau kita baca novel Melayu, mesti sikit-sikit ada “impiannya melanjutkan pelajaran ke menara gading” “cita-cita sedari kecil untuk menjejaki menara gading” suka betul novelis dengan perkataan menara gading kenzzz. Macam sangat jauh impian itu, dan memang pun jauh kerana tak semua ibu bapa mampu biaya pengajian anak dan waktu itu kerajaan hanya mampu sediakan biasiswa untuk budak pandai.

Tapi sekarang, wah hampir semua orang yang kau kenal berada di menara gading atau telah grad bukan? It’s no longer a distant dream / the impossible. Because PTPTN made it happen.

PTPTN=Enabler.

Walaupun belum sampai tahap di mana kerajaan mampu sediakan free (higher) education, tapi kerajaan still wanna see anak–anak muda dapat akses kepada pengajian tinggi. Langkah yang mereka ambil? Mereka pinjam dari institusi kewangan tempatan, mereka tanggung kos interest sebanyak 4-5%, dan beri pinjaman PTPTN kepada u all. Mereka subsidikan interest itu dan peminjam (kita-kita nih) cuma tanggung kadar upah 1%. Dari tahun 2004-2011 alone, kerajaan dah tanggung sebanyak RM3.62 billion untuk faedah tu. Wow ‘pendidikan anak bangsa’. Kelas kau!

Siapa nak, silalah silaaa. Oh tapi siapa taknak, tak paksa punggg.

Susulan itu, dah pinjam kenalah bayar ye dok? Masa mohon beria beli setem hasil, beratur bagai, siap sign kontrak janji sepenuh hati nak bayar. Kan kos interest dah subsidikan maka peminjam bayarlah kos yang dipinjam and kadar upah 1% sahaja.

Apa? Taknak bayar?! Boleh, boleh. Malaysia boleh! Silalah belajar pandai-pandai, siapkan semua assignment, buat presentation gempak sebab kalau Ijazah Sarjana Muda dapat Kepujian Kelas Pertama kau memang dah tak payah bayar langsung. Pinjaman PTPTN anda terus lupus! Pilihan di tangan anda. Reti ke idok?

Sebab ramai yang tak reti dan mengamuk-ngamuk bila kena bayar balik L Tapi dalam pada mengamuk, ramai juga yang bayar balik (sejumlah 55%, sehingga Disember 2011) sebab diorang ini ada tanggungjawab dalam diri, diorang sedar ramai lagi orang mengharapkan pinjaman PTPTN, diorang faham konsep lembu pegang pada tali manusia pegang pada janji, mereka tak suka berhutang (sedangkan berapa posen je pun kita pinjam kita dah tak senang duduk nak ganti balik)… oh dan mereka taknak kena tahan kat airport. Eh? LOL.

Kepada yang bising kata mana duit kerajaan pergi, kenapa tak boleh bagi free education hoi?
Do you guys really think (those yang study local unis) that your yuran is as cheap as what you’ve been paying all this while? Really guys? Come on… takkan business study yuran RM500 satu semester. Sah, sah kerajaan dah subsidikan, yuran yang kita patut bayar. Untuk genggam segulung ijazah yurannya cecah puluhan ribu. Contoh lain, pelajar kejuruteraan UKM cuma bayar RM5600 untuk complete 4 tahun walaupun yuran sebenar adalah RM61,200. Nampak ke tak kerajaan subsidikan sampai 90.8%?

Jangan ingat gaji lecturer, gaji tukang sapu, gaji technician yang keluar masuk betulkan projector tuh semua tak payah bayar ya. Semua ini dalam kitaran wang, jangan pentingkan diri sendiri bila berhujah.

“Eleh baru subsidi 90.8% dah poyo, kerajaan poyo! Finland bagi free education kat rakyat dia!” Hewhewhew awak comellah! Awak tahu ke cukai diorang 53%? Cukai maksimum kita rakyat Malaysia hanyalah 26%? Kalau tahu baguslah, bagitau pokcik mokcik sekalian.

Akhir kata, siapa berjaya dapat pinjaman PTPTN, jangan boros k! Portion untuk bayar yuran pengajian awak tu sangat kecil daripada apa yang awak bakal dapat. Ini semua based on additional calculation sara hidup seorang pelajar maka, saralah hidup anda baik-baik. ITU DUIT PINJAM! DUIT PINJAM! TAKNAK BAYAR BALIK SILA BELAJAR RAJIN-RAJIN!

Posted by Hanis Zalikha at 11:59 AM



Masyallah!!! Apa Salah Si Bapa Hingga Anak Kafirkan Beliau?



Sudah pasti jauh di sudut hati si bapa beliau menyesal mempunyai seorang anak yang terlalu taksub terhadap parti melebihi kasih sayang kepada orang tua. Sepanjang tempoh si anak membesar, bukankah si ayah yang membanting tulang mencari sesuap nasi untuk anak-anak. Tetapi bila usia makin meningkat dan mengenali dunia politik, seorang anak yang selama ini dibesarkan dalam pelukan seorang ayah sanggup mengkafirkan ayah kerana tidak sehaluan ideologi politik. Apakah PAS menjamin si anak ke syurga walaupun berkelakuan kurang ajar kepada orang tua? Hanya Allah yang maha mengetahui. Semoga kita dijauhi dengan perkara seumpama ini.

ALLAHUAKHBAR!!! Kepala Dipancung Darah Tersembur!!



Sekali sekala kita sebagai manusia di bumi bertuah Malaysia perlu bersyukur dengan apa yang kita miliki. Kadang-kadang perlu juga untuk kita kenang kembali jasa pahlawan terdahulu yang menuntut kemerdekaan dari tangan penjajah hingga mengorbankan diri mereka. Biarlah keamanan yang kita kecapi hari ini kekal abadi hingga ke hari kiamat. Semoga Allah sentiasa lindungi bumi bertuah yang bergelah Malaysia dari dikecam orang yang tidak bertanggungjawab.

Kabinet Harapan Cina. Apa Yang Menarik?


Pastinya kabinet ini menjadi harapan kaum komunis Cina DAP. Mereka mahukan kaum mereka yang mendominasi dalam kabinet kerajaan selepas PRU13. Portfolio menteri penting mesti menjadi milik mereka. Anwar Ibrahim akan dijadikan alat kepada DAP kerana segala rahsia sulit Anwar sudah berada dalam genggaman DAP.

Karpal Singh yang suatu ketika dahulu pernah mendakwa yang beliau mempunyai bukti yang kukuh untuk sabitkan Anwar dengan kes liwat lebih suka berdiam diri sehinggalah Anwar diangkat menjadi Perdana Menteri. Saat itu Anwar Ibrahim pasti akan diugut dengan bermacam gaya kerana DAP akan dedahkan segala kerja jahat individu yang bernama Anwar bin Ibrahim.

Tuesday, June 26, 2012

Gila!!! Di Crotia, PAS Disamakan Dengan Anjing!!


Sementara tunggu bini gua siap masak, sajer belek-belek google translate. Kebetulan rasa nak terjemah bahasa Crotia kepada Bahasa Melayu. Perkataan pertama yang gua nak translate adalah "PAS". Bila di translate PAS membawa erti Anjing. Apakah jni hanya satu kebetulan? Tetapi PAS memang anjing kepada DAP.


22 Tahun, Rakyat Kelantan Menilai. Jangan Klik Jika Anda Lemah Jantung.


Gambar ini tidak memerlukan sebarang ulasan lanjut. Rakyat yang bijak mampu berfikir dengan waras melalui gambar. 22 tahun satu tempoh untuk kita membezakan antara dua pemimpin ini.



Siapa Kutuk Nik Aziz Akan Jatuh Bala?


Himpunan SEDAR Rakyat Kelantan Untuk Tukar Kerajaan PAS
"Siapa kutuk Nik Aziz Akan Jatuh Bala". Gua pernah bertugas di SUK negeri Kelantan. Masa itu gua dikelilingi oleh kebanyakkan orang PAS. Mereke ini lebih banyak bercakap daripada membuat kerja. Mengumpat dan menjaga tepi kain orang adalah rutin biasa dikalangan mereka. Gua sekali sekala masuk gelanggang juga dengan mereka ini.

Lambat dicuit nama Nik Aziz, pasti akan keluar "owhhh.. Tokguru ambo la tu..". Taksub atau otordoks? kedua-duanya adalah sama. Segelintir rakyat Kelantan benar-benar taksub kepada Nik Aziz. Mereka menyanjung Nik Aziz lebih dari malaikat. Nik Aziz seolah-olah nabi yang maksum bahkan insan yang menentukan masa depan di hari akhirat mereka ini.

Cerita berantai sewaktu itu cukup hebat. Salah seorang pekerja dalam SUK membuka cerita baru pada suatu hari. "Ado oghe pecoh perut sebab kencing atas poster Nik Aziz". Gua antara orang mendengar cerita tersebut. Waktu itu mula rasa sangsi, apa benar Nik Aziz seorang yang hebat hinggakan bala sebegitu rupa jatuh pada individu yang kencing atas poster beliau? Nyata sekali itu hanya cerita rekaan manusia sengaja digembar-gemburkan untuk menggambarkan Nik Aziz seorang yang maha hebat.

Lagi antara yang menentang Nik Aziz di Himpunan SEDAR.
Hari ini rakyat bukan lagi bodoh. Setiap berita atau khabar angin yang rakyat terima pastinya akan diselidik terlebih dahulu. Rakyat Kelantan kebanyakkan orang yang bijak pandai. 22 Tahun dalam penaklukan kerajaan PAS, kini mereka mula sedar yang PAS hanya parti yang retorik. Pemimpin PAS hanya gemar menipu rakyat disebalik pemakaian yang tampak alim.

Rakyat Kelantan tidak lagi takut kepada bala rekaan orang PAS kononya jika kutuk Nik Aziz, nanti akan jatuh sakit dan sebagainya. Hari ini berapa ramai yang berani bangkit untuk menyatakan kebenaran. Nik Aziz sudah mempunyai ramai penentang dalam Kelantan itu sendiri. Berapa ramai pemimpin PAS yang mula beralih arah dan tidak lagi menyokong kepimpinan PAS. Nik Aziz tidak lagi maksum seperti yang digembar gemburkan oleh sesetengah pihak yang tidak berakal.


-Ubahlah Kerajaan PAS Kelantan Demi Kebajikan Rakyat-

HIDUP UMNO!!



3 Tahun Jadi Perdana Menteri, Apa Najib Razak Buat? Jangan Bikin Rakyat Marah!!


Sejak diberi mandat sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-6, Najib Razak tidak pernah putus-putus menjalankan tanggungjawab beliau sebagai seorang pemimpin. Biarpun ada pihak yang cuba menyerang beliau dari kiri, kanan, depan atau belakang, tetapi semangat juang anak Pekan Pahang itu tidak pernah luntur. Biarpun pembangkang cuba untuk menjatuhkan kredibilti Najib Razak dengan pelbagai fitnah liar, tetapi ianya nyata tidak mampu untuk menumbangkan individu yang bergelar Najib Razak.

Produk 1 Malaysia Untuk Rakyat.
Sejak dari mula diangkat sebagai pemimpin nombor 1 negara, Gagasan 1 Malaysia dilihat satu transformasi yang maha hebat untuk menjaga kebajikan rakyat. Ianya bukan hanya demi rakyat yang miskin tetapi merangkumi pelbagai lapisan masyarakat. Lihat sahajalah produk di dalam Gagasan 1 Malaysia yang hari ini menjadi sebutan di bibir masyarakat. Bantuan RM500.00 (BR1M), Kedai Rakyat 1 Malaysia dan banyak lagi mula diperkenalkan oleh kerajaan di bawah Najib Razak. Samada kita seorang pelajar IPT, pelajar sekolah, orang miskin, penjawat awam dan swasta, pemandu teksi, kartunis dan lain-lain, semuanya diambil perhatian oleh Najib Razak.

Gambar Fitnah Terbesar Pembangkang.
Semestinya dalam proses Najib Razak untuk kembalikan kepercayaan rakyat terhadap kerajaan BN, sudah pasti ada pihak yang akan cuba memburukkan imej beliau. Walaupun terpaksa merekayasa fitnah terhadap Najib Razak mahupun keluarga beliau. Analogi yang mudah untuk kita guna, seekor ikan jika kepalanya busuk maka seluruh ikan tersebut akan busuk. Maka dengan mengambil analogi ini, pihak pembangkang akan terus memburukkan imej Najib Razak dengan harapan seluruh kepimpinan dalam BN menjadi buruk.

Zulkifli Nordin Rakan Karib Anwar.
Allah itu maha adil. Yang hak pasti berdiri dan yang bathil pasti akan tumbang.Kejahatan dalam parti pembangkang semakin terserlah terutama Anwar Ibrahim. Seorang demi seorang rakan karib beliau mula menjauhkan diri bahkan hari ini menentang beliau. Zulkifli Nordin umpanya, adalah rakan yang yang sama-sama pernah berpakat dengan Anwar Ibrahim untuk menfitnah Najib Razak tetapi hari ini Zul telah keluar dari PKR dan menentang Anwar Ibrahim. Satu demi satu Zulkifli dedahkan kejahatan Anwar Ibrahim.

Eskay Dedahkan Video Seks Anwar Ibrahim.
Ketika Eskay mendedahkan video seks Anwar Ibrahim bersama pelacur cina, satu kejutan buat rakyat Malaysia. Selama ini ramai yang beranggapan bahawa kes liwat dan sumbang mahram membabitkan Anwar Ibrahim hanyalah satu fitnah. Namun video tersebut telah menjelaskan kepada rakyat siapa Anwar Ibrahim. Siapa mangsa fitnah sebenarnya? Anwar atau Najib? Ada ker video membabitkan kes salahlaku Najib Razak? Tetapi Anwar tetap menafikan yang dalam video tersebut adalah beliau dan beliau juga nafikan yang beliau kenal Eskay. Anwar terus membohongi rakyat Malaysia.

Anwar VS Najib
Anwar Ibrahim dan Najib Razak sememangnya jauh berbeza. Anwar seorang pemidato yang hebat jika ingin dibanding dengan Najib Razak, tetapi tidak ada guna kalau pandai bercakap tetapi setiap kata-kata itu penuh dengan kepalsuan. Biarpun Najib Razak bukanya seorang yang petah dalam bercakap, tetapi beliau telah buktikan kepada rakyat lebih baik bekerja daripada hanya bercakap. Rakyat harus dijaga kebajikan bukanya dihidang dengan cakap-cakap kosong di pentas ceramah. Hari ini Najib Razak telah menjadi sebutan oleh rakyat sebagai bapa Transformasi. Tahniah buat YAB Datuk Seri Najib Bin Tun Razak.

-Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim-

Monday, June 25, 2012

Kedutaan Singapore di KL Diserang!!!



Puak-puak ultra kiasu ingat apabila kegemparan Jumaat lepas hanya tinggal spekulasi, mereka ingat rakyat Malaysia tidak berani bangkit dan hanya pandai buat bunyi bising daripada jauh sahaja.
Namun, tanpa mereka menyangka, kira-kira jam 12 tengahari tadi, kira-kira 500 orang rakyat yang patriotik telah berarak ke pejabat mereka bagi mendesak TIGA orang diplomat yang kurang ajar itu diBERSIHkan terus daripada bumi Malaysia ini!



Baca di sini

Nik Aziz Nik Mat Punca Bob Lokman Masuk Hospital?

Tweet Nik Aziz



Sebenarnya Nik Aziz telah awal lagi untuk mengucapkan takziah atas pemergian Bob Lokman. Walaupun Bob Lokman pada masa tersebut dalam keadaan yang segar bugar, namun disebabkan terlampau mengejar politik milage kononya beliau seorang pemimpin yang cakna tentang rakyat, tanpa usul dan periksa lalu disebarkan mesej kononya Bob Lokman telah meninggal dunia.

Bob Lokman Terlantar Sakit
Hari ini, Bob Lokman terlantar sakit di hospital milik kerajaan Malaysia. Sembang santai bersama kawan-kawan di kedai kopi pagi tadi mulalah berselogho kononya doa Nik Aziz dalam tweet yang lepas nampaknya hampir termakbul. Memang hebat Nik Aziz. Bukan sahaja kata-kata yang keluar dari mulut beliau sahaja memberi berkat, bahkan twitter dia pun ada azimat. Mungkin ini hanya sekadar selongho gua dengan rakan-rakan sementara menunggu telur separuh masak sampai.

-Doakan Bob Lokman Sihat HendakNya-

HIDUP UMNO!!


Hari Ini Belum Ada Isu, Tetapi Gambar Ini Sudah Cukup Untuk Tumbangkan PR..

Perdana Menteri Kabinet Bayangan Pakatan Pembangkang
Menteri Perumahan Kabinet Bayangan PR

Sunday, June 24, 2012

Hentikan Seketika Soal Politik, Selamatkan BOB LOKMAN.


Biarpun kita mempunyai ideologi politik yang berbeda, tetapi atas semangat juang sesama Melayu dan Islam ayuh doakan semoga Bob Lokman cepat sembuh.

Surat Amaran Buat Perdana Menteri!!


Sumber dari Blog GAP:

"Salam YBhg Dato Sri...

Sebagaimana kita semua sedia maklum, asas pengwujudan negara kita adalah berdasarkan kepada 'KONTRAK SOSIAL' yang telah dipersetujui oleh kaum-kaum utama di Malaysia.

Rasa sedih kerana ramai daripada kita tidak mengetahui dan memahami dengan jelas apa yang dikatakan sebagai kontrak sosial yang dipersetujui antara kaum utama di negara kita untuk kita mencapai kemerdekaan daripada pihak British.

Dalam proses mencapai kemerdekaan, isu utama yang menjadi pertikaian ialah isu kewarganegaraan. Ramai orang melayu yang tidak bersetuju bangsa-bangsa lain diberikan hak kewarganegaraan.

Walau bagaimana pun, di atas rasa tanggungjawab dan tolak ansur orang melayu bersetuju supaya kaum-kaum lain terutamanya Cina dan India diberikan hak kewarganegaraan. Tetapi persetujuan tersebut adalah bersyarat.

Orang Melayu bersedia untuk memberikan "HAK KEWARGANEGARAAN" kepada orang Cina dan India dengan syarat orang Cina dan India bersetuju dengan empat perkara iaitu:


1. Hak Keistimewaaan Orang Melayu.

2. Agama Islam Sebagai Agama Rasmi.

3. Bahasa Malaysia Sebagai Bahasa Rasmi

4. Kedaulatan Raja-Raja Melayu.

Akhirnya persetujuan telah dicapai dan perkara 4 + 1 ini telah diterjemahkan dalam PERLEMBAGAAN NEGARA. Oleh itu, sekiranya ada pihak yang mempersoalkan hak salah satu daripada perkara-perkara tersebut, pihak yang lagi satu juga berhak untuk mempersoalkan hak kumpulan terbabit, begitu juga sebaliknya.

Negara kita merupakan negara yang "RAPUH" kerana kita terdiri daripada berbilang kaum yang boleh memimpin negara. Sedikit kesilapan yang sekiranya tidak ditangani dengan baik boleh menyebabkan perselisihan dan yang paling ditakuti ialah PEPERANGAN boleh berlaku di antara kaum.

Sehubungan dengan itu, saya mencadangkan supaya KERAJAAN BERTINDAK DENGAN TEGAS DAN UNDANG-UNDANG BARU DIWUJUDKAN BERKAITAN DENGAN PERKARA 4 + 1 di mana sesiapa sahaja yang mempersoalkan perkara 4 + 1 ini boleh didakwa di mahkamah dan dipenjarakan dengan sewajarnya. Kita boleh mengambil terma yang digunapakai oleh Thailand bagi mereka yang menghina Maharaja Thai.

Saya mohon YBhg Dato' Sri dan Kerajaan untuk mengambil tindakan segera berkaitan perkara ini supaya perkara 4 + 1 ini tidak lagi menjadi isu yang tidak selesai dan menjejaskan hubungan antara kaum. Dengan hilangnya isu ini, kita semua boleh berusaha untuk memajukan negara untuk menjadikan Malaysia kita lebih cemerlang, gemilang dan terbilang sehingga ke akhirnya."

SAM YUSOF

TG86: Mungkin YAB PM sedar akan perkara ini. Hari ini usaha yang begitu kuat jika kita perhati setiap tindak tanduk PM. Kadang-kadang kita pun pelik bila waktu PM tidur, bila masa PM rehat, bila masa PM luangkan masa dengan keluarga. Setiap hari kita dapat lihat PM sibuk menguruskan negara Malaysia. Namun usaha itu masih lagi ada rakyat yang tidak berterima kasih. Manusia memang tidak pernah bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan. Buat PM, teruskan usaha untuk menjaga kebajikan rakyat.

Saturday, June 23, 2012

Video 18SX. Azmin Ali Sahkan Rafizi Seks Maniac? Anwar Kata Azmin Bodoh.




Secara Rasmi TOKGURU86 Umum Sertai #NADI RAKYAT!!!


Sekian lama gua mula berkenalan dengan askar maya di bawah naungan Nadi Rakyat namun masih belum masa untuk gua sertai mereka sepenuhnya. Sepanjang berkenalan dengan hero perang cyber seperti PapaGomo, Azmy Kelana Jaya, Pas Beruk, Jas Salleh, Waris AMP dan lain-lain yang gua tidak mampu menulis di sini mula dapat merasakan bagaimana keikhlasan dalam jiwa mereka untuk berjuang. Mungkin ini hanya persepsi gua, namun tidak salah gua meletakkan satu persepsi yang positif terhadap semangat juang mereka.


Semalam gua sempat menghadiri satu program anjuran nadi rakyat yang dinamakan brotherhood cybertrooper. Ramai cybertrooper yang selama ini gua hanya bertemu di laman maya turut hadir untuk memberi sokongan dalam program tersebut. Program yang bertujuan untuk wujudkan satu jemaah cybertrooper ini satu tindakan ke arah yang sangat positif gua lihat. Dalam program ini gua dapat kenali pejuang-pejuang cyber seperti Man Laksa, Badut Rakyat, MalaysiaTV, Pena Tanah Melayu, Sekupangdua, Info4thetruth, Asam, Angkatan Pemikir dan ramai lagi. Program yang berobjektif menyatukan cybertrooper ini adalah satu usaha yang patut dipuji dan harus dilaksanakan dari semasa ke semasa.


Kata orang tua-tua, bersatu kita teguh bercerai kita roboh. Dalam perang alam maya mungkin kata orang tua ini sangat perlu kita terjemahkan. Jika sebelum ini kita hanya berjuang secara individu, mungkin sudah sampai masa untuk cybertrooper yang tidak bertuan seperti gua ini harus mempunyai satu saf yang kuat untuk bertindak. "Kebathilan Yang Terancang Boleh Memusnahkan Kebenaran Yang Tidak Terancang". Maka di atas faktor gua sudah mula mengenali Nadi Rakyat secara rapat dengan memakan masa yang agak lama (time based gua), maka hari ini secara rasmi gua ingin umumkan yang gua ingin sertai saf perjuangan NADI RAKYAT secara total. Semoga cybertrooper nadi rakyat dapat menerima gua dengan seadanya. Buat rakan-rakan cybertrooper yang gua baru berkenalan dalam program brotherhood selama 2 hari, di doakan agar perkenalan singkat kita ini akan memberi seribu erti dalam perjuangan menjaga Agama, Bangsa dan Tanahair. Semoga kita bakal bertemu lagi dilain masa dengan izin Allah SWT.


Friday, June 22, 2012

Nik Aziz Kena SOUND Dengan Ilmuan Arab. Mesti Baca!!

Kata-kata seorang ulamak sesat.



http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/480548_3161545008552_411841215_n.jpg
Kata-kata seorang ilmuan.





Siapa Nik Aziz untuk menentukan syurga ataupun neraka kepada makhluk Allah yang bergelar manusia. Seorang yang dianggap tok guru oleh segelintir orang Kelantan tidak sepatutnya mengeluarkan fatwa yang menyesatkan dek kerana mengejar kuasa politik. Kata-kata Sheikh Dr. Sulaiman seorang ilmuan berbangsa arab amat tepat untuk ditujukan kepada Nik Aziz yang mempergunakan Islam Agama Allah bagi meraih undi rakyat setiap kali pilihanraya.

Foto!!! Penuh Stadium Mini Hadir Ceramah Anwar Ibrahim.


Biarlah gambar berbicara.

PANAS!!! Video Anwar Ibrahim Dengan Mangsa Baru.


"i sanggup datang dari Sentul semata-mata nak jumpa you"

BUKAN BERTUJUAN MENIUP API PERKAUMAN, KENAPA PERLUNYA 18 TUNTUTANHINDRAF?


1. Menuntut agar dihentikan pelanggaran perkara yang termaktub dalam Perlembagaan.

2. Menuntut agar diberhentikan polisi perkauman, ekstremisme Islam serta menarik balik hak keistimewaan orang Melayu di negara ini sempena 50 tahun Kemerdakaan Negara.

3. Meluluskan draf undang-undang yang akan melindungi etnik India.

4. Memastikan kesemua 523 sekolah vernakular Tamil di seluruh negara mendapat bantuan penuh kerajaan (peruntukan sebanyak RM20 bilion setahun)

5. Memberikan peluang yang seluas-luasnya atau setidak –tidaknya sama seperti yang diberikan kepada orang Melayu dalam bidang pelajaraan, ekonomi dan pekerjaan (peruntukan sebanyak RM20 bilion setahun)

6. Memastikan etnik India memiliki sekurang-kurangnya 10 peratus daripada ekuiti negara.

7. Menuntut UMNO supaya tidak bertindak sebagai “mandor” kepada MIC yang hampir tidak mempunyai suara dan kuasa didalam kerajaan.

8. Memperuntukan 20 peratus jawatan Ketua Setiausaha dijabatan dan agensi Kerajaan diperuntukan kepada orang India untuk 15 tahun yang akan datang.

9. Menuntut UMNO supaya lebih telus dalam setiap perancangan polisi pentadbiran, pembagunan dan ekonomi yang dicanang.

10. Menghentikan perobohan kuil-kuil Hindu dengan ganti rugi sebanyak RM10 juta bagi setiap 15,000 kuil yang telah dirobohkan dalan tempoh 50 tahun yang lalu dan menuntut agar sebarang pertikaian diantara muslim dan bukan muslim hanya dirujuk di Mahkamah Sivil.

11. Menghentikan tindakan berat sebelah polis terhadap etnik India, memperuntukan bantuan guamam kepada setiap rakyat yang berpendapatan RM3.000 kebawah.

12. Menubuhkan Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat peristiwa Kampung Medan yang dikatakan sebagai pembunuhan beramai-ramai etnik India oleh orang Melayu dan pihak Kerajaan serta menuntut ganti rugi sebanyak RM1juta diberi kepada setiap etnik India yang menjadi mangsa dalam peristiwa tersebut.

13. 70 peratus etnik India yang miskin diberikan pampasan dan tempat tinggal yang selesa.

14. Skim rumah kos rendah adalah tidak boleh diterima samasekali serta penempatan gaji minimum sebanyak RM1000 bagi setiap rakyat.

15. Menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja bagi menyiasat pelangaraan peruntkan perlembagaan UMNO.

16. Meluluskan undang-undang menghentikan penindasan etnik India disamping memastikan pentadbiran negara yang lebih telus.

17. Meluluskan undang-undang menuntut kebebasan media dan tidak mengenepikan isu-isu mengenai kaun India didalam media.

18. Peruntukan sebanyak 20 peratus kerusi pembangkang kepada etnik India yang dilantik oleh komuniti etnik bagi membela dan mempertahankan nasib kaum mereka.

Sumber: malaysiatvklexpress

Apa masalah dengan kaum India ni Malaysia? Apa lagi yang tidak cukup untuk mereka hingga menuntut perkara-perkara yang tidak wajar. Apakah selama ini anak bini mereka tidak boleh mencari makan di Malaysia? Pernahkah orang Melayu menyekat perayaan mereka? Atau ini adalah hasil hasutan Anwar Ibrahim untuk jadikan orang India sebagai kambing hitam menjelang PRU13?

Namun begitu, gua amat yakin yang tuntutan hindraf ini hanya segelintir India yang mengejar kepentingan dengan Anwar Ibrahim. India-india sebegini tidak lagi memikirkan soal maruah bangsa asalkan perut mereka terisi melalui hasil kotor perjuangan juak penbangkang.

Thursday, June 21, 2012

Tweet Rafizi Ramli Letak Jawatan Dari Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor.



Nampaknya usaha Anwar Ibrahim dan Azmin Ali untuk menjatuhkan Khalid Gagap semakin berjaya. Setelah isu skandal Azmin Ali dengan wanita di dalam tandas baru-baru ini dikatakan ada perkaitan dengan Khalid Gagap, nampaknya game semakin panas. Hari ini Rafizi pula mengumumkan letak jawatan dari Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor. Perkiraan gua cukup mudah bagaimana untuk jatuhkan Khalid Gagap dari terus menjadi MB Selangor.

1.Rafizi Ramli berkata kepada umum yang UNISEL mampu bagi pendidikan percuma kepada pelajar sehingga memaksa Khalid Gagap hampir menjual asset UNISEL.

2. Rafizi amat berharap agar Kerajaan BN menarik PTPTN terhadap pelajar UNISEL.

3. Rafizi menasihat Khalid Gagap supaya beliau menjual aset UNISEL dan menggunakan wang tersebut bagi menampung yuran pelajar UNISEL.

4. Tindakan Khalid Gagap hampir menjual aset UNISEL menunjukkan kebodohan tindakan seorang MB yang terpaksa menjual aset semata-mata untuk memberi pendidikan percuma kepada pelajar.

5. Nasihat Rafizi ini telah menjadikan Khalid Gagap pening lalat untuk membuat keputusan.

6. Rafizi letak jawatan dan Khalid Gagap akan terkapai-kapai untuk menguruskan ekonomi Selangor.

7. Bila Khalid dilihat gagal, maka Azmin Ali dilihat orang yang layak menggantikan beliau.

8. Azmin Ali akan ketawa dan berkata " siapa suruh sebar gambar skandal aku". Ha Ha Ha.

GUA MENYOKONG PENUH TINDAKAN YB HAMIDAH OSMAN.


ISU SEKOLAH AGAMA RAKYAT GOPENG PERAK!! CINA MENENTANG!!


Heboh di Perak berhubung isu Sekolah Agama Rakyat yang dibina oleh YB Dato Hamidah ADUN Sungai Rapat. Pembinaan sekolah tersebut kononya ditentang oleh orang Melayu sekitar Gopeng seperti yang dicanang oleh media pembangkang.

Tetapi yang jelas ini semua mainan orang cina yang tidak mahu Sekolah Agama Rakyat untuk orang Islam dibina di Sungai Rapat Gopeng. Satu memorendum telah dihantar kepada YB Hamidah kononya mereka tidak mahu Sekolah tersebut dibina kerana tanah tersebut ingin dijadikan taman permainan kanak-kanak. Siapa mereka yang menjadi persoalan kepada kita.

Secara TOTAL mereka yang ingin menghalang pembinaan Sekolah Agama Rakyat di Gopeng adalah orang cina bukanya orang Islam Melayu. Sekali lagi gua ulang, mereka yang menentang adalah CINA CIBAI. Anda perlu tengok gambar memorendum dan senarai nama yang menghantar memorendum tersebut.



UNCLE SEEKERS KAKI PUKUL BINI?


Gua dapat info dari kenalan Johor yang
pernah bersama dengan kumpulan
uncle seekers suatu ketika dahulu.
Katanya individu yang bergelar uncle
seekers ni suka pukul bini. Betulkah?
Ada sesiapa boleh kongsi?

Wednesday, June 20, 2012

Ambiga Hina Agama Hindu!! Harkk Tuithh!!




-Pundek Ambiga Sialan-

Ahli Akademik Arab Saudi Sindir PAS Tentang Hudud.

Pandangan Orang Berakal

"Sesiapa yang menggunakan hukum hudud untuk menang pilihanraya maka tujuanya bukan kerana Allah tetapi mencari keredhaan pengundi."

Ayat di atas bukan gua sebagai penulis murahan yang keluarkan tetapi ianya datang dari seorang ahli akademik yang sudah pasti mempunyai ilmu yang tinggi. Apakah ini satu sindiran yang pedas buat pemimpin PAS. Mereka yang selama ini menjadikan hudud sebagai bahan kempen pilihanraya di atas pentas ceramah sudah pasti akan marah kepada Ahmad Hamad Al-Jilani.

Tapi apapun gua pasti yang juak PAS akan cakap UMNO upah Ahmad Hamad untuk keluarkan kenyataan tersebut. Tidak pun pasti juak PAS tengah berusaha mencari berapa nombor keahlian UMNO Ahmad Hamad. 

22 tahun PAS memerintah Kelantan, isu hudud tidak pernah selesai. Mereka akan canang di atas pentas ceramah kononya kerajaan pusat menghalang kerajaan PAS untuk melaksanakan hudud di Kelantan. Bukankah dalam perlembagaan persekutuan undang-undang syariah di bawah bidang kuasa kerajaan negeri. Sepatutnya tidak perlu timbul kerajaan persekutuan menghalang mereka. Hal ini kerana mereka punyai kuasa yang mutlak untuk laksanakan hudud. Tetapi PAS hanya membohong rakyat selama ini.

PRU13 mungkin akan berlaku tidak lama lagi. Yakinlah, bahawa PAS akan sekali lagi gunakan hudud untuk memancing undi rakyat. Benarlah kata Ahmad Hamad bahawa PAS bukan nak buat hudud kerana Allah tetapi semata-mata untuk menang PRU13. Jika benar PAS ikhlas, sudah pasti hudud terlaksana di Kelantan.

-PAS Sesat Dalam Perjuangan-

Anwar Ibrahim Punca Kesesatan PAS Yang Semakin Melampau