About Me

My photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.comSaturday, August 16, 2008

kenapa PAS bercanggah pendapat?


Dr. Haron Din menyifatkan sumpah yg dibuat oleh Saiful Bukhari Azlann sehari sebelum hari penamaan calon P44 sebagai bermotif politik.Presiden PAS, Abdul Hadi Awang menganggap tindakan bersumpah yang dilakukan oleh Saiful Bukhari Azlan sebagai suatu kebodohan.


Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengakui cara bersumpah laknat (mubahalah) yang dilakukan oleh Mohd. Saiful Bukhari Azlan, memang mengikut cara Islam. Katanya, dalam Islam untuk melakukan mubahalah adalah dengan hanya melafazkan Wallahi, Wabillahi, Watallahi sahaja.
.
Komen;
.
Kenapa ketiga-tiga ulamak ini bertelagah pendapat semata-mata kerana Anwar Ibrahim. Sekiranya Anwar benar-benar tidak bersalah, kenapa sukar sangat Anwar hendak melafazkan sumpah dengan menjunjung Al-Quran? Kiranya Saiful dikatakan mempermain-mainkan sumpah laknat, maka Anwar harus membersihkan namanya dengan melakukan tidakan yang. Sumpah laknat bukan haram di sisi Islam, justeru itu kenapa Anwar takut hendak melakukannya. Mungkinkah Anwar ini benar-benar kaki bontot.
.
Fikir-fikirkan lah wahai rakyat Malaysia amnya, pengundi-pengundi Permatang Pauh khasnya.
.
Ini Perdana Menteri yang kalian inginkan?
.

No comments: