About Me

My photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.comTuesday, April 30, 2013

Untuk Mereka Pastinya Semua Halal. #GE13 #TolakPR

Ketua Dewan Ulama Pemuda PAS

Ketika UMNO diserang bertubi-tubi berhubung isu APCO, PAS antara parti yang kuat mengunakan nas dan dalil untuk menyatakan bahawa haram bagi umat Islam bekerjasa dengan Yahudi.

Walaupun tidak pernah wujud kerjasama UMNO dengan APCO, tetapi PAS tidak henti-henti untuk cuba kaitkan kononya wujud kerjasama antara kerajaan BN dengan Yahudi Israel. Ketua Dewan Ulama PAS mengeluarkan kenyataan bahawa Yahudi tetap haram untuk umat Islam memberi kerjasama.
 
Presiden PAS Kata Boleh Kerjasama Dengan Yahudi
Tetapi, PAS terus ubah pendirian bila mana Anwar Ibrahim yang pernah memberi kenyataan kepada WSJ bahawa beliau akan menyokong penuh usaha menjaga keselamatan negara Israel. Ketika isu ini, Anwar Ibrahim telah diserang bertalu-talu oleh pelbagai pihak kerana tindakan beliau yang menyokong negera Israel. 

Tetapi yang pelik, Haji Hadi terus keluarkan kenyataan bahawa "Boleh Kerjasama Dengan Yahudi". Jika sebelum ini Ketua Dewan Ulama Pemuda PAS cakap Yahudi tetap haram, tetapi Haji Hadi kata BOLEH. Apa sudah jadi dengan PAS. Mana satu yang rakyat nak terima? Boleh atau tidak sebenarnya kerjasama dengan Yahudi?

Perkara ini jelas telah wujud keraguaan dalam pemikiran PAS. Fahaman "Muktazilah" semakin menular dalam parti PAS. Bila sesuatu itu memberi keuntungan kepada mereka, sudah pasti ianya halal. Tetapi bila mana ianya tidak memberi keuntungan kepada mereka, sudah pasti haram. 

PAS akan gunakan al-Quran sebagai ikutan jika selari dengan kehendak mereka, tetapi jika al-Quran tidak selari dengan kehendak parti mereka, PAS akan merujuk kepada ketua mereka, Inilah fahaman "Muktazilah" yang semakin menular dalam parti PAS. Al-Quran dirujuk semata-mata untuk memburukkan pihak lawan bukanya untuk mengajak ahli parti ke jalan Allah. Sebab itu PAS kata Haram bergabung dengan UMNO dan halal berkawan dengan DAP.

Jelaslah bahawa PAS semakin lama semakin mengelirukan rakyat. Berapa ramai pengikut PAS yang tidak suka apabila PAS terus pertahankan Anwar Ibrahim yang nyata proksi kepada Israel. Lagi yang tidak boleh diterima oleh ahli PAS bila mana PAS sanggup menjadi kuda kepada Kristian DAP.

-Sokong Islam Anda Selamat, Sokong PAS Anda Sesat-

2 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

Memang PAS parti yg tidak pernah konsisten.. Cakap selalu berubah. Pikir untung jer...