About Me

My photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.comSunday, March 31, 2013

Berita Meletop!! Rafizi Dan Tony Pua Bergaduh Sakan Beb!!Siapa sebenarnya yang hipokrit dalam perjuangan untuk bangsa Malaysia sebenarnya? Apakah benar wujud ukhwah yang cukup kuat antara PAS,DAP dan PKR?

Dilihat sahaja pada kenyataan yang pernah dikeluarkan oleh Tony Pua kemudian disusuli oleh Rafizi Gay, percanggahan memang cukup jelas sekali.

Kononya PKR akan membela nasib penjawat awam jika Pakatan Pembangkang memerintah selepas PRU13, tapi pada masa yang sama DAP pula akan kurangkan jumlah penjawat awam jika PR memerintah.

Siapa sebenarnya dipihak yang betul ni? DAP atau PKR? Satu pihak cakap A, satu lagi pihak cakap B, pihak yang bangang macam PAS, ikut jer telunjuk.

Kalau sebelum jadi kerajaan pun mereka boleh bercanggah pendapat yang cukup jelas, apatah lagi jika memerintah suatu masa nanti.

Tapi aki yakin, pakatan yang wujud ini hanyalah lakonan dimata kasar rakyat. Hakikat sebenar mereka tidak pernah pun bersatu dalam perjuangan. 

Mana tidaknya, DAP parti nak perjuangkan cina 100%... PKR matlamat utama jadikan Anwar sebagai PM dan PAS mahu jadikan Haji Hadi sebagai PM tapi bertanding hanya 60 kerusi parlimen.

Kalau benarlah mereka sebuah parti yang bersatu, kenapa tidak dari dulu? Kenapa sekarang? Perjuangan mereka penuh dengan retorik. Lihat sahaja PAS... Dulu mati-mati nak tubuh negara Islam, sekarang ubah negara kebajikan.

Malas nak ulas panjang... Tido lagi baik dari duk pikir pasal pembohongan Pakatan Ranjang ni. Bye...

6 comments:

Anonymous said...

Tokguru86 blogger gila... Sialan kau..

Anonymous said...

Cai PR: ini semua salah UMNO.. Hehehe..

headbomb said...

keke panas hati ye cecai wakaka.. almaklumlah nak kalah pru nanti.. hik hik

anuari abdullah said...

aku pun bingung ni. sebab di sabah orang cakap kalau PR menang guru-guru akan dinaikkan gaji sebanyak RM500.

Anonymous said...

janji macai bole caya pmbangkang ka? manifesto pmbangkang janji x harus di tepati

TOKGURU86 said...

Manifesto bukan janji.. Janji tidak semestinya ditepati -Khalid Ibrahim Gagap.