About Me

My photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.comSunday, November 8, 2009

PAS yang tidak pernah tetap dengan pendirian sendiri.


Salam perpaduan dari tok buat semua kalian di bumi bertuah Malaysia yang sentiasa dilindungi oleh Allh S.W.T. Tok mendoakan agar bumi Malaysia sentiasa dilimpahi rahmat dari-Nya yang maha pemurah lagi maha penyayang. Sudah lama bercuti untuk menulis hari ini tok kembali di depan monitor dan jari kembali menekan untuk berkongsi pandangan dan sedikit fakta dengan kalian semua.


Semalam merupakan hari yang sangat malang kepada negeri Kelantan yang selama ini dikuasai oleh pucuk pimpinan PAS yang selama ini memperjuangkan Islam tetapi bukan pada landasan yang benar. Selepas kerajaan pusat mengumumkan pemberian wang ehsan hasil dari sumber yang dianugerahkan dari Allah, selang beberapa hari Kelantan telah mengalami banjir di beberapa kawasan. Kemudian disusuli dengan kekalahan bola sepak 1-3 kepada Negeri Sembilan dan beberapa insiden yang menyedihkan berlaku di Stadium Bukit Jalil apabila sesetengah penyokong bola sepak Kelantan bertindak agresif dengan membakar kerusi stadium. Adakah ini balasan kepada negeri yang tidak bersyukur akan wang ehsan yang bakal diperolehi. Tetapi apapun Tahniah buat pemain Kelantan dibawah pengelolaan Tan Sri Anuar kerana berjuang habis-habisan.


Semalam juga tok terkejut dengan kenyataan Presiden PAS Hadi yang mengatakan pintu perpaduan ditutup antara PAS dan UMNO. Dahulu Nik Ajis menyatakan perpaduan dengan UMNO merupakan satu nikmat. Keterangan penganalisis politik mengatakan ramai dikalangan pengundi muda pada hari ini sudah hilang kepercayaan terhadap pimpinan PAS. Pas juga dikatakan tidak sepatutnya menyertai Pakatan Pembangkang jika ingin meneruskan perjuangan. Pas dikatakan harus berdiri sendiri untuk menarik kembali kepercayaan pengundi-pengundi muda. Namun soal disini, mampu atau tidak PAS berjuang tanpa dibantu oelh PKR dan DAP? Adakah kerjasama PAS bersama DAP dan PKR agama Islam semakin dihormati oleh agama lain?


Tok mengajak kalian semua untuk renungkan perkara ini..... Salam

2 comments:

10 BUDAK HITAM said...

Assalamualaikum saudara,

Dalam kita bersama-sama menongkah arus dan memperjuangkan setiap idea dan pendekatan ke arah kemakmuran dan keamanan sejagat,saya mohon jasa baik saudara untuk letakkan blog saya,

http://10sibudakhitam.blogspot.com/

dalam blog list saudara.Blog saudara juga telah saya masukkan dalam list saya agar kita dapat sama-sama berkongsi memartabatkan agama dan bangsa tercinta.

Saya dengan ini juga secara rasminya menjadi followers blog saudara.

Dalam memantapkan ukhwah dan merapatkan saf, harapan saya agar dapat kita sama-sama jadi followers blog dan buktikan pengikut kita lebih ramai bersatu-padu dalam menegakkan agama,bangsa dan negara.Tunjukkan inilah generasi maya yang bersatu dalam perjuangan di alam siber.

Menjadi followers di blog saya di http://10sibudakhitam.blogspot.com, saya dahului dengan ucapan terima kasih.

Salam ukhwah dari 10 Si Budak Hitam..Assalamualaikum.

TokLimbong said...

10nbudak hitam.. terima kasih atas kesudian utk sama2 berjuang pada landasan yang benar.