About Me

My photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.com



Sunday, October 25, 2009

Kata Dulang Paku Serpih

Salam 1 Malaysia dari tok buat semua yang memperjuangkan bangsa melayu agama Islam. Tok menyusun sepuluh jari atas penulisan tok yang sudah lama diabaikan. Bukan tok penat untuk teruskan perjuangan melalui media yang serba canggih ini, tetapi atas kesibukkan tok yang sangat tidak dapat dielakkan akhir-akhir ini. Walaubagaimanapun, tok masih lagi berjuang dengan cara tok sendiri.
Tok sekarang semakin seronok melihat gelagat rakyat Malaysia pada hari ini yang betul-betul menyahut seruan 1 Malysia yang diperkenalkan oleh PM kita, terutama golongan muda termasuklah mat-mat rempit sejati. Baru-baru ni tok terkejut dengan gelagat sekumpulan mat rempit yang mewarnakan motosikal mereka dengan logo 1 Malaysia dan meronda kawasan bandar. Walaupun mereka semeangnya merbahayakan diri sendiri dan orang lain, tetapi tok lebih berfikiran positif. Mungkin dengan cara mat rempit tersebut lebih berkesan untuk 1 Malaysia disemaikan dalam diri sesetengah yang mempunyai hati batu seperti puak pembangkang. Tok dapat merasakan yang golongan mat rempit tersebut, merasakan diri mereka yang tidak hebat dalam ekonomi, pendidikan semakin terjaga kebajikan mereka dalam misi 1 Malaysia. Harap-harap puak yang tidak menyokong akan gagasan ini, sedarkanlah diri untuk terus manjaga bumi tercinta.
Hari ini, tok sempat melawat malaysiakini. Tok tertarik dengan satu isu yang menyentuh soal samseng yang diupah untuk mengawal sidang DUN Perak. Tok sangat geli hati bila membaca kenyataan yang dikeluarakan oleh Nizar Jamalludin MB pakatan pembangkang. Perlukah si Nizar buat rayuan peribadi dengan Sultan Perak untuk batalkan sidang DUN tersebut. Kenapa perlu Nizar untuk takut kekecohan yang akan berlaku dalam sidang DUn nanti. Bukankah dia yang sangat suka akan kekecohan dalam sidang DUN yang lepas? Kata orang dia yang lebih la Nizar ni. Memang patut la kalau pemeriksaan yang ketat perlu dilaksanakan sebelum masuk ke dalam dewan. Sebab tu pesan orang tua-tua, buat jahat jangan sekali. Mana nak tahu kalau-kalau kain HIDUP-HIDUP balut kepala kamu bawak masuk lagi. Tok rasa jika persidangan DUN yang melibatkan Nizar, bukan setakat samseng perlu ada, penembak hendap pon perlu ditempatkan dalam dewan. Salam dari tok Limbong Air Mata Duyung. klik sini

1 comment:

AnDeH said...

1 malaysia unt semua...

-Andeh-