About Me

My photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.comTuesday, October 9, 2012

Pegawai Kerajaan Dibuang Kerja Kerana Hina Melayu di Facebook.

 

Amy Cheong merupakan salah seorang pegawai kerajaan di Singapora yang telah dibuang kerja kerana tindakan beliau menulis status melalui akaun FB miliknya yang berbaur perkauman. Di dalam status itu, Amy di katakan mengutuk orang Melayu kerana majlis perkahwinan yang dilansungkan di kawasan kediaman beliau.

Mungkin ini boleh menjadi sedikit contoh kepada KDN Malaysia agar turut mengambil tindakan keras terhadap mana-mana individu yang berlaku rasist atau meniup api perkauman samada dalam FB dan sebagainya.

Kerajaan tidak boleh terlalu berlembut dengan pesalah kerana khuatir akan bertambah manusia yang semakin kurang ajar. 


Bukan apa, kita bimbang rakyat sendiri yang bertindak jika pihak berkuasa buat tidak endah dengan kes berat seperti ini. Lupakah dengan apa yang berlaku terhadap budak India yang hina Rasullullah baru-baru ini melalui akaun FB beliau. Rumah beliau telah diserang oleh Individu yang tidak dikenali.


2 comments:

Anonymous said...

Kita ada menteri AMARAN jer tokguru. Semuanya nak diberi amaran jer.. Sampai Rasulullah di hina pun kita bagi amaran jer. Terlalu berlembut. Mungkin ini sifat orang Melayu yang suka sangat berlembut sampai orang lain naik tocang.

nash said...

benr ape yg tlh dkatakn diats..tapi apekh benr cerita pegawai kerajaan itu bnar dibuang kerja....ngn ats sbb trsebt...mungkin ia adlh hasbab...dn ade agenda lain.tnah melayu habs diambil olh bagsa lain.melyu mermpt dnegara sendiri...ia xmmpu miliki rumah yg trlalu mhal.smpi beli rumh di negra kita.mugkin ia ign mmperlihatkn pd kita sekiranye pembangkg memerinth .perkauman akn ditik beratkn...ini adalh lakonan bagsa trtentu untk mnjerat kita supaya menyokong pembangkang.