About Me

My photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.comMonday, September 27, 2010

PKR milik Azizah?

Salam perjuangan. Kekecohan yang melanda PKR sewaktu pemilihan Cabang menjelaskan kepada seluruh rakyat Malaysia bahawa tidak wujud wadah perjuangan untuk keadilan rakyat tetapi sebaliknya ianya lebih kepada merebut kuasa untuk kepentingan peribadi. Jika baru-baru ini, sebelum pemilihan Cabang, kita telah digemparkan dengan berita sahih pergaduhan yang berlaku antara Anwar dengan Izzah dan Azizah. Pergaduhan tersebut berlaku adalah disebabkan timbul perasaan tidak puas hati antara dua pihak yang menyokong Zaid dan yang menyokong Azmin. Azizah dan Izah lebih mahukan Zaid diangkat menjadi Timbalan Presiden, tetapi Anwar Ibrahim terpaksa akur dengan ugutan Azmin Ali yang banyak memegang rahsia Anwar. Oleh yang demikian, Anwar terpaksa bekerja keras untuk mempastikan Azmin menang dalam pemilihan Timbalan Presiden PKR. Walaupun pahit untuk ditelan Anwar yang terpaksa bergaduh dengan anak bini, tetapi disebabkan untuk pastikan setiap rahsia yang dipegang Azmin tidak terbocor maka beliau terpaksa akur supaya Azmin memperolehi jawatan itu. Inilah mainan politik Anwar yang akhirnya membunuh karier politik Zaid Ibrahim.

8 undi yang diperolehi Anwar dalam pemilihan calon Presiden PKR begitu sedikit jika dibandingkan dengan jumlah undi yang diperolehi oleh Kak Wan. Tok telah menjangkakan perkara ini akan berlaku sebab ramai dikalangan ahli PKR tidak akan menyokong kepimpinan Anwar Ibrahim yang telah membohong ramai orang. Hampir keseluran tempat pemilihan Cabang PKR dicemari dengan insiden pergaduhan. Terpaksa bergaduh kerana ingin merebut kuasa yang memberi kepentingan peribadi. Hancurlah Malaysia jika PKR masih wujud di negara ini.