About Me

My photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.comTuesday, September 16, 2008

Masjid Kinrara sokong Teresa kena ISA


Pengerusi Masjid Bandar Kinrara, yang menerima petisyen membantah penggunaan pembesar suara untuk beberapa kegiatan agama, bersetuju dengan tindakan kerajaan menggunakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) ke atas exco kanan Selangor, Teresa Kok.
Abdul Rahman Nasir berkata, secara umumnya, perkara sensitif membabitkan agama "tidak boleh dimainkan"."Perkara ini tidak boleh dimainkan. Terutama sekali di negeri Selangor ini, bukan saja (berkenaan) agama Islam, tetapi apa agama pun (tidak boleh dimainkan).
"Penahanan Teresa dipercayai mempunyai kaitan dengan petisyen sekumpulan 189 penduduk sekitar Seksyen 5, Bandar Kinrara yang meminta pihak masjid tersebut memperlahankan penggunaan pembesar suara untuk aktiviti keagamaannya.Perkara itu bagaimanapun dinafikan oleh Teresa, yang juga ahli parlimen Seputeh.
Bercakap kepada Malaysiakini petang ini, Abdul Rahman bagaimanapun enggan memberikan komen lanjut berkenaan isu itu kerana pihaknya cuma sebagai penerima petisyen dan tidak tahu-menahu tentang perkara lain di sebalik isu itu.
Masyarakat Islam setempat pula, menurut Abdul Rahman tidak memberikan sebarang reaksi terhadap penahanan itu dan bertindak seperti biasa."Kita tidak ada apa. Sudah lama dah masjid ini dibina. Itulah, persoalannya, kenapa sekarang? Kalau tidak puas hati, pindahlah. "Dari dulu lagi waktu hendak beli rumah, pelannya sudah ada, sini masjid, sini taman permainan. Kenapa dulu beli di sini?" katanya.
Selain Teresa, pengendali blog Malaysia Today Raja Petra Kamaruddin dan wartawan Sin Chew Daily Tan Hoon Cheng turut ditahan di bawah akta kontroversi itu, Jumaat lalu.
Tan bagaimanapun dibebaskan sehari selepas itu.

Artikel dipetik dari http://www.malaysiakini.com/news/89738

Sunday, September 14, 2008

Islam Mementingkan Kebersihan

Islam cukup mementingkan kebersihan dan kekemasan. Tetapi kita lihat apa yang telah terjadi di Pusat Tarbiyah PAS Taman Melewar?

Dengan ruangan pejabatnya yang kotor dan tidak terurus, syaitan suka sangat tempat-tempat yang macam nie.


Keadaan tandas di Taman Melewar. Tidakkah para ulamak tidak sedar bahawa syaitan suka duduk di tempat-tempat kotor seperti tandas?Keadaan syiling yang tidak terjaga sehingga runtuh dan tidak boleh digunapakai lagi. Lupakah orang-orang PAS bahawa pembinaan ini semua hasil daripada kutipan derma duit pengikut PAS? Tidak mereka merasa berdosa kerana tidak menjaga dengan sebaik-baiknya?
OOOO patut la dah dapat pejabat yang baru. Barang yang lepas ditinggalkan mcam tu saje..
Macam ni ek perangai orang2 PAS, indah khabar dari rupa. Tengok pada serban yanhg dipakai tidak mencerminkan perangai yang sebenar..


Wallahualam...
.
.