About Me

My Photo
BUNUH POLITIK JAHAT ANWAR

ANWAR PENGKHIANAT

ANWAR PENGKHIANAT

Vote For BN

Vote For BN

Iklan Berbayar

Iklan Berbayar
MEMBELILAH SECARA ONLINE. JIMAT DAN MURAH.

KAMI SEDIA MEMBANTU

Jika ada sebarang berita atau sebarang maklumat yang ingin diketengahkan boleh dihantar ke email infotokguru@gmail.com



Wednesday, July 30, 2008

Laporan Pusrawi Boleh Bunuh Kredibiliti Anwar.

Sumber laporan

1. Sumber yang menerbitkan laporan itu bermula dari Raja Petra Raja Kamaruddin, pemilik laman Malaysia-Today. Kemudian Anwar adakan sidang media mengedar laporan Hospital Pusrawi kepada media untuk mengesahkan dirinya bukan peliwat.

2. Ini akan mengesahkan Raja Petra dan Malaysia-Today merupakan instrumen paling penting sebagai 'lidah Anwar' untuk menyebarkan propanganda di internet serta membela apa-apa isu berkaitan Anwar. Kaitan Anwar dan Raja Petra semakin jelas. Ketika Anwar di penjara- Raja Petra tubuh laman Free Anwar Campaign (FAC) dari tahun 2001-2004 untuk bebaskan Anwar. Ketika Anwar bebas penjara, Raja Petra tubuh Malaysia-Today untuk kempen Anwar jadi PM.

3. Ketika Presiden PAS dan Timbalan Presiden PAS keluarkan kenyataan tidak menyebelahi Anwar tentang isu liwat, Raja Petra dan Malaysia-Today serang pula Presiden serta PAS.

Kandungan Laporan Pusrawi

1. Ramai yang pertikai 'bar code' yang menindih nama Saiful seolah-olah terdapat usaha untuk memotong dan tampal semula. Telitikan semula 'bar code' ditampal dengan ayat yang tidak sempurna.2. Maksud tulisan dalam laporan itu :
a) Kependekan F/T bermaksud full time.
b) Tenesmus x1/52 bermaksud susah nak berak seminggu. Atau berak tak puas
c) pain (di cross kan) not noticed any PR bleed - PR is for pathogenesis related -
pathogenesis ialah permulaan jangkitan
d) pain in the anus when passing motion (for a week)
e) pt (patient) was alleged assaulted by intruding tt (too tight) plane (?) into the anus
f) willing to do report

3. Terdapat pertikaian singkatan 'o' . Ada mendakwa 'o'(zero) bermakna tiada. Ada yang mendakwa 'o' bermakna observation (pemerhatian lanjut). 'o' bukan makna zero (tiada) tapi "o" maksudnya observation. Kependekan untuk 'tiada' ialah null, no, neg(ative) atau -/ve

4. Diagnosis: TRO Assault (sodomise). TRO = TO RULE OUT . Dalam 'medical term' TRO bermaksud PERLU PENGESAHAN LANJUT.

5. 'advise to go to the government hospital'-Maksudnya dinasihati untuk mendapat pengesahan lanjut di hospital kerajaan.

6. 'plan to do police report'-Maksudnya bercadang untuk buat laporan polis

7. Ini bermaksud pemeriksaan awal doktor Pusrawi mendapati Saiful mempunyai tanda-tanda diliwat dan mencadangkan supaya Saiful memohon mendapat pemeriksaan di hospital kerajaan dan seterusnya membuat laporan polis.


Laporan Hospital Pusrawi vs Hospital Kuala Lumpur

1. Laporan doktor ke atas pesakit merupakan dokumen sulit peribadi pesakit. Bagaimana Raja Petra boleh dapat dokumen sulit peribadi daripada doktor Hospital Pusrawi? Bukankah mendedahkan dokumen sulit kepada umum (kecuali diminta di mahkamah) merupakan menyalahi etika perkhidmatan awam atau swasta?

2. Raja Petra hanya menerbitkan laporan sulit di Hospital Pusrawi. Itu merupakan pemeriksaan awal. Kenapa pula Raja Petra tidak dedahkan dokumen sulit di Hospital Kuala Lumpur yang buat kajian lebih terperinci

3. Kalau Raja Petra dakwa laporan Hospital Pusrawi tiada kes liwat, kenapa pula doktor Hospital Pusrawi mencadangkan Saiful buat pemeriksaan lanjut di Hospital Kerajaan?

4. Kalau tiada kes, kenapa pula doktor bersetuju Saiful buat laporan polis?

5. Dalam pembuktian di mahkamah, adakah laporan Hospital Pusrawi atau laporan Hospital Kerajaan akan dipanggil untuk memberi keterangan ?. Sudah tentu laporan Hospital Kerajaan. Jadi mana salinan laporan Hospital Kerajaan ?


Kenapa laporan Hospital Pusrawi diterbitkan sekarang ?

1. Untuk mengelirukan rakyat Malaysia setelah Anwar enggan bersumpah dan enggan beri ujian DNA.

2. Untuk memastikan polis tidak menyiasat lanjut kerana jika disiasat lanjut akan lebih terdedah bukti sebenar. Anwar curiga pada polis, curiga pada doktor, curiga pada peguam negara sebab itu beliau berusaha gugurkan kes, sebelum dibicarakan di mahkamah. Klik di sini.

3. Anwar sebenarnya takut didakwa di mahkamah kerana beliau mempunyai kes liwat 1998. Sekiranya kes liwat 2008, didakwa di mahkamah, pihak mahkamah akan merujuk terlebih dahulu kes lamanya 1998.

4. Anwar berusaha bermati-matian menggugurkan kes ini sebelum tiba di mahkamah kerana beliau tahu sekiranya kes ini didakwa semua pembuktian akan keluar di mahkamah termasuk laporan Hospital Pusrawi dan Hospital Kerajaan.

5. Anwar mahu memenangi hati rakyat dengan menggunakan kaedah politik dan teknikal seperti tahun 1998.6. Kalau Anwar benar, kenapa pula Anwar takut bersumpah seperti yang disarankan oleh Mufti Perlis ? Kenapa pula jalan sukar yang bersimpang siur.7. Bak kata Ibrahim Ali, makin Anwar curiga pada semua (mufti, doktor, hakim, polis), makin terserlah Anwar bersalah. Makin didedahkan semua ini, semakin ramai yang mula mencurigai Anwar.

Dipetik dari http://anginperubahan.blogspot.com/

Sumber Artikel asal dari http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com/

.
.
.

ku lihat layu dalam Melayu

Sesungguhnya tidak ada yang lebih menyanyat
Dari melihat bangsaku dijajah
Tidak ada yang lebih menyedihkan
Dari membiarkan bangsaku dihina

Aku lihat layu dalam Melayu
Aku pasti bukan aku sorang saja yang nampak
Ada juga sekadar bertanya tuan punya
tapi bercampur risau dan tak tergamak
Nanti dikata tak bersyukur dikata tak sedar diri
Jadi aku menyendiri, memerhati dan akhirnya mengakui
Yang kita sendiri membiarkan bunga raya Melayu ke kanan
Dan di biar bunga tak cantik mekar di kiri

Aku lihat layu dalam Melayu
Tanah air kita yang punya kita siram kita baja
Tapi angin api kita lupa
Mereka merancang masa menjilat bangsa
13 harimau bertukar menjadi mangsa
kita lupa nenek moyang kaya raya
jangan sekali-kali di gadai harta benda
ku lihat layu dalam Melayu
ku lihat layu dalam Melayu
ku lihat layu dalam Melayu

takkan Melayu hilang di dunia
ya.. tapi apa guna tak hilang di dunia
kalau kewujudan tidak di rasa
petah berbahasa kudrat tak berjasa
orang berbudi kita hanya tahu merasa
Selalu lari bila dirapat
Selalu malu bila soalan di aju
Selalu segan memberi pendapat
Rela mengikut dari meneraju
Belum nyanyi sudah bersorak
Suka berjanji dalam borak
Bukan kata takde otak
Cuma tak berfikir di luar kotak
ku lihat layu dalam Melayu
ku lihat layu dalam Melayu
ku lihat layu dalam Melayu

aku jadi sayu
bunga menangis dia mendayu mahu jadi cantik
aku merayu
bangunlah semula hidup kembali
jangan tunggu matahari mati
cepatlah mekar sebelum terlerai
PERJUANGAN KITA BELUM SELESAI (3X)

Perjuangan kita belum selesai
Kerana hanya yang cekal dan tabah
Dapat membina mercu tanda bangsanya yang berjaya
.
.
.

Benarkah Suqiu Dan Dong Jiao Zhong Tuntut Keadilan?

JIKA anda seorang Melayu yang tidak bermodal besar-besaran, tentu anda tidak akan berjaya dalam perniagaan. Sebab, hampir 90 peratus perniagaan dikuasai oleh orang Cina dari peringkat pengimport, pengilang, pemborong dan peruncit.


Lihat sahaja di pekan seluruh negara, hatta di Kota Bharu atau Kuala Terengganu, semuanya kedai-kedai dimiliki peniaga Cina. Apabila ada sahaja seseorang Melayu yang mahu menceburi perniagaan, jaringan Cina itu akan terus membunuh perniagaan berkenaan.


Seorang teman rapat saya, cuba membuka perniagaan beras di Sungai Petani, Kedah. Beliau pada mulanya mengambil beras dari pemborong-pemborong Melayu, dan mengagihkan jualannya di kedai-kedai dan restoran, selain membuka kedai runcitnya sendiri.
Dari segi matematik dan ekonomi, perniagaannya mustahil akan gagal kerana kesungguhan, keringat dan kerajianannya dalam perniagaan.


"Langit Tanah Melayu ini tidak selalu cerah," keluhnya apabila perniagaanya kian merudum. Sebabnya, beliau tidak mampu lagi bersaing.


"Aku cuba bersaing dan menurunkan harga beras itu apabila pembekal lain dari keturunan Cina menurunkan harganya. Peniaga Cina itu menurunkan lagi harga, sehingga membolehkan aku rugi, jika diturunkan lagi harga.


Akhirnya, pemilik kedai dan restoran itu tidak lagi mengambil beras aku. Aku terpaksa menjual kedai itu dan balik ke Terangganu," katanya dengan nada sedih dan kecewa.


Pengalaman kawan saya ini turut berlaku kepada orang Melayu lain - termasuk perniagaan foto, kedai jam, perniagaan kertas, bengkel kereta dan sebagainya.


Idea yang mahu saya perkongsikan ini bukan untuk mencetuskan sentimen perkauman. Tetapi, ingin menyatakan betapa tidak adilnya suasana ekonomi dan cara mendapatkan rezeki bagi semua rakyat, terutama golongan luar bandar.


Ini bukan kerana silap kerajaan, tetapi dosa penjajah yang membahagikan kaum-kaum mengikut kawasan dan fungsi ekonomi - Cina di bandar, Melayu terperuk di luar bandar dan India di ladang-ladang.


Akibatnya, orang Melayu tidak lagi mampu untuk bersaing kerana orang Cina telah menguasai segala-galanya dan telah memasuki sistem ekonomi monopoli. Apakah ini adil kepada semua rakyat?


Justeru, tuntutan Suqiu dan desakan Dong Jiao Zhong adalah untuk memburukkan lagi takdir orang Melayu. Apakah kita hampir mencapai tahap `bumi dipijak milik orang'?


"Peminta tidak pernah rugi apa-apa, sama ada dapat atau tidak dapat, mereka tetapi berada di kedudukan yang mewah," kata seorang pemerhati nasib orang Melayu, Saliman Yahya.


Untuk menghalalkan dosa monopoli itu, Suqiu atau hampir kesemua orang Cina di negara ini, berhujah bahawa mereka hanya mahu menuntut demokrasi, keadilan dan meritokrasi.
Memang istilah-istilah abstrak itu, jika tidak dibedah dengan rapi, akan memesongkan pemahaman kita yang sebenar - sedangkan nenek moyang Melayu dulunya kaya raya.
Jika kita, orang Melayu, sesaat terlalai, maka seluruh khazanah dan Warisan Melayu ini akan diganti dengan budaya-budaya Cina.


Jika betullah Suqiu atau kaum Cina ingin kepada demokrasi, hak asasi, kebebasan akhbar, kehidupan yang adil, maka mereka sepatutnya menyerahkan harta bendanya kepada orang yang tidak bernasib baik, terutama kaum Melayu di luar bandar atau Orang Asli.


Apakah orang Cina ada hasrat supaya akhirnya semua kaum di negara ini dapat hidup secara adil, saksama dan saling berkasih sayang?


Dalam realitinya, kaum Cina bukan sahaja tidak sekali-kali menderma kepada orang Melayu untuk memajukan mereka dan dapat hidup dengan `berdiri sama tinggi' tetapi mereka akan mendermakan harta kekayaannya untuk sekolah-sekolah Cina.


Saya ingin mencabar korporat-korporat Cina untuk menyatakan nisbah derma yang diberikan kepada kaum yang kurang bernasib baik, berbanding dengan derma untuk kaum sejenisnya? Lihat sahaja derma-derma yang disalurkan kepada sekolah-sekolah Cina di bandar-bandar yang sememang sudah cukup baik.


Pernahkah kita mendengar ada kaum Cina yang sudi memberikan derma kepada sekolah-sekolah Melayu di luar bandar? Apakah ini adil?


Dr Basri Salleh
Pulau Pinang

Wednesday, July 16, 2008

Kalau dapat ku pintal awan di langit......

15 Julai tercipta sejarah di mana seorang anak muda dari negeri pengeluar minyak berjaya mengungkaikan omongan-omongan yang diutarakan oleh Pemimpin De Fector PKR. Sejarah berulang dimana dahulunya Tun Dr. M telah berjaya mematahkan hujah-hujah lawan semasa berdebat dengan Allahyarham Fadzil Noor.

Menteri Penerangan muda telah berani berdepan dengan bekas Timbalan Perdana Menteri yang dipecat, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Debat yang diadakan di Dewan Bahasa dan Pustaka dipengerusikan oleh Johan Jaafar dan dua orang ahli panel - Pengarang akhbar Siasah, Zulkifli Sulong dan Tan Sri Dato' Dr. Nordin Kardi dari Universiti Utara Malaysia. Debat yang bertajuk "Bentuk Kerajaan, Esok Akan Turun Harga Minyak".

Debat ini sebenarnya tidak mencapai matlamat yang sebenarnya kerana Anwar telah menyelewengkan tajuk asal debat ini. Mungkin bagi pihak pembangkang dan rakyat biasa yang kurang arif dengan subjek teknikal menganggap debat ini berpihak kepada Anwar kerana seperti biasa Anwar telah banyak memutar belitkan fakta sebenar dan berjaya menyusun ayat-ayat yang membayangkan bahawa beliau adalah pejuang kepada rakyat. Dari segi isi sebenar Anwar gagal untuk membuktikan apa yang telah beliau janjikan dan gagal untuk membuktikan bahawa beliau boleh menunaikan janji-janji yang telah dilakukan pada pilihanraya yang lalu.

Anwar dari tajuk sebenar dengan menekan bahawa beliau akan menurunkan harga minyak sebanyak 50 sen. (Lari dari tajuk dan janji beliau pada plihanraya yang lalu) di mana harga minyak pada masa itu adalah RM1.92 jika kita masih mengekalkan harga RM 1.92 maka kerajaan perlu subsidi sebanyak 50 billion yang mana banyak pembangunan terpaksa dihentikan, projek seperti jalan, sekolah terpaksa dihentikan. Anwar banyak merapu dengan mengulangi perkara lama seperti bail out pewaja dan bail out bermacam-macam lagi benda lain yang tidak diterangkan..

Pujian patut diberikan kepada Shabery kerana berjaya memberikan jawapan-jawapan dan soalan yang membuat Anwar gelabah sehingga terpaksa membuat memek muka dan menepuk dahi. Yang menarik adalah apabila Shabery menyatakan bahawa Anwar lah orangnya yang bertanggungjawab dalam pembentukan IPP yang mengaut keuntungan seperti yang dikaitkan oleh Anwar dalam pembentangan beliau dengan mengurangkan reserve kapasiti tenaga eletrik negara dari 40 peratus kepada 20 peratus dan yang mendapat keuntungan adalah IPP. Shabery juga menyatakan bahawa apa yang Anwar katakan bahawa kerajaan memutar belit keyataan sebenar melalui media masa dan lidah rasmi kerajaan adalah tidak benar sedangkan apa yang berlaku sekarang membayangkan kerajaan adalah terbuka dan membenarkan Anwar berdebat secara terus dipancarkan melalaui media kerajaan, ini tidak pernah berlaku di zaman Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri. Shabery juga menyatakan, agak mudah untuk bercakap jika kita berada diluar kerajaan, tetapi mengapa apabila Anwar berada di dalam kerajaan dahulu dia tidak melakukan apa yang dia cakap hari ini.

Jelas dalam debat ini di segi fakta Anwar gagal kerana banyak tipu muslihat yang pandai memutar kata-kata boleh memikat orang-orang kampung, petani atau nelayan. Dari segi isi ianya hanyalah sekadar putaran hujah-hujah lama yang tidak berasas. Shabery juga menyatakan bahawa Anwar cuba mencari populariti dengan isu minyak ini dan menafikan kemelut dan krisi harga minyak yang melanda dunia hari ini, beliau juga membuat tuduhan bahawa kerajaan BN adalah kerajaan yang mengamalkan rasuah dan menyerang secara peribadi kepimpinan UMNO dan BN. Anwar yang menyangkakan bahawa beliau dengan mudah untuk memerangkap Shabery tetapi nampak agak terperanjat dengan jawapan dan juga soalan yang di lemparkan oleh Shabery terhadap beliau dan pada keseluruhannya.

Syabas kepada Menteri Penerangan Malaysia yang telah berani menghadapi cabaran ini dan membuktikan kepada rakyat bahawa media kerajaan tidak menutup pintu atau memutarbelitkan isu-isu yang dimainkan oleh pembangkang.

kalau dapat ku pintal awan di langit, akan ku pintal awan-awan menjadi gulungan tali untuk ku jerut tengkuk Anwar dan kroni-kroninya..